Yüz cildi gençleştirme için uçucu yağlar - en iyi 6 yağ

cilt gençleştirme için uçucu yağlar

Yaşa bağlı ilk değişikliklerin yüzde kırışıklık şeklinde ortaya çıkması bizi bu kaçınılmaz süreci yavaşlatmanın yollarını aramaya zorluyor. Gençliği uzatmanın birçok farklı yolu vardır. Çok çeşitli kozmetik kremler, maskeler, emülsiyonlar olmasına rağmen, giderek daha fazla kadın doğal ürünleri tercih ediyor. Böylece yüz için esansiyel yağların kırışıklıklara karşı kullanımının etkinliği zamanla test edilmiştir. Antik çağlardan beri eterler yüz ve vücut derisinin bakımında kullanılmıştır.

Ne tür bir ürün?

Esasen eter, bitki materyallerinden elde edilen oldukça konsantre bir ekstrakttır. Ürünler çok karmaşık ve çeşitli bir bileşime sahiptir; saf eter elliye kadar farklı bileşen içerebilir. Bu kadar çeşitli bir bileşim sayesinde uçucu yağlar geniş bir uygulama alanına sahiptir; tıpta, kozmetolojide ve hatta yemek pişirmede kullanılırlar.

Gerçek esansiyel yağlar, koyu renkli camdan yapılmış küçük (genellikle 10-15 ml) şişelerde satılmaktadır. Kullanım kolaylığı için birçok üretici, ürünün dozajının doğru şekilde ayarlanmasına olanak tanıyan damlalık kapaklı şişeler sağlar. Eterleri plastik şişelerde veya şeffaf cam şişelerde satın almamalısınız, büyük olasılıkla bu doğal bir ürün değil, yapay olarak sentezlenmiş bir üründür. Gerçek şu ki, gerçek eterler ışığın etkisi altında yok edilir ve plastikle uzun süreli temas sırasında bileşimlerini değiştirir.

Esansiyel yağları elde etme yöntemi

Bitkiden uçucu yağ elde etmenin üç yolu vardır.

Buhar damıtma veya damıtma

En sık kullanılan yöntem. Aromatik bileşen, yüksek basınçta buharın etkisiyle bitkiden ekstrakte edilir. Bitki materyallerinden geçen buhar, uçucu bileşenleri de beraberinde taşır. Buhar daha sonra bobinde soğutularak su ve uçucu yağ karışımına dönüştürülür. Ortaya çıkan karışım bir alıcıda toplanır. Damıtılmış su daha ağır olduğu için dibe çöker ve alıcının üst bölmesinde saf eter kalır. Bu yöntem en ucuzudur, bitkisel hammaddelerin işlenme hızı yüksektir. Ancak ısıtma sonrasında bitmiş ürünün tıbbi özellikleri kısmen kaybolabilir veya zayıflayabilir.

Doğrudan presleme veya presleme yöntemi

Bu yöntem esas olarak turunçgillerin kabuklarından uçucu yağ elde etmek için kullanılır. Hammaddelere pres uygulanarak ürün elde edilir. Bu yöntemle elde edilen eter, maksimum faydalı madde konsantrasyonuna sahiptir. Ancak presleme turunçgil kabuklarında bulunan toksinleri ortadan kaldırmaz. Tüketiciye eter hazırlanırken ikinci aşamada kimyasal reaksiyonlar kullanılarak filtrelenir. Bazen de sadece güneşe çıkmadan hemen önce ürünü uygulamamanız gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Enfleurage

Bu yöntem, düşük uçucu yağ içeriğine sahip hammaddelerden aromatik maddelerin ekstraksiyonu için uygundur. Enfleurage, 19. yüzyılda Fransa'da popülerliğinin zirvesindeydi; bugün bu yöntem pratikte kullanılmamaktadır. İki tür enfleurage vardır: soğuk ve sıcak. Soğuk enfleurage yöntemi, saflaştırılmış hayvan yağının ahşap bir çerçeve içindeki cama uygulanmasını içeriyordu. Bitkinin çiçekleri yağın üzerine yayılarak 2-3 gün bu şekilde bekletildi. Bu süre zarfında yağ aromatik maddeleri emdi. Daha sonra eski çiçekler yenileriyle değiştirildi. İşlem gerekli sayıda tekrarlandı. Elde edilen çiçek ruju alkolle karıştırıldı ve düşük sıcaklıkta damıtıldı. Çıktı çok değerli bir üründü; saf, aromatik ve yağlı. Sıcak enfleuraj sırasında bitkisel materyaller kaynar yağ içeren bir kaba yerleştirildi ve günde bir kez taze olanlarla değiştirildi. Daha sonra, bitmiş infüzyon, soğuk enfleurage yönteminde olduğu gibi alkolle karıştırıldı ve damıtıldı.

Belirteçler

Çeşitli kozmetik sorunları çözmek için yüzünüzde esansiyel yağları kullanabilirsiniz. Doğru seçilmiş ester kombinasyonları yardımcı olacaktır:

  • yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasını önlemek;
  • küçük kırışıklıkları ortadan kaldırmak;
  • derin yüz kıvrımlarını daha az fark edilir hale getirin;
  • döküntüleri ortadan kaldırır ve ciltteki iltihapların iyileşmesini hızlandırır;
  • cildi sıkın;
  • yüzünüze daha sağlıklı ve daha taze bir cilt kazandırın.

Her yaş grubundaki kızlar ve kadınlar, evde güzelliği korumak için eterleri kullanabilir. Her cilt tipi için ideal olan esterleri seçebilirsiniz. Yani ürün evrenseldir.

Uçucu yağları kullanma kuralları

Esansiyel yağlar cilt üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir ve birçok sorunu giderir. Ancak yanlış kullanıldığında esterler fayda sağladığı kadar zarar da verebilir.

  • Herhangi bir yağın kullanımına ilişkin özel endikasyonları vardır. Olumsuz sonuçlardan kaçınmak için kullanım talimatlarını okumak zorunludur. Örneğin bazı yağlar fototoksiktir. Güneşe çıkmadan önce yüze sürülmemelidir, aksi halde güneş yanığı olabilirsiniz.
  • Hamile ve emziren kadınların yanı sıra hipertansiyon, hipotansiyon ve epilepsiden muzdarip kişiler için esterlerin kullanılması önerilmez.
  • Esansiyel yağı kullanmadan önce, bileşimin bileşenlerine alerji olup olmadığını test etmek gerekir. Bunun için elin arkasına veya bileğe bir damla ürün sürülür. 2-3 saat içinde ciltte kızarıklık, kaşıntı veya başka alerji belirtileri görülmezse ürün korkmadan kullanılabilir. En az bir semptom ortaya çıkarsa ürünü kullanmayı derhal bırakmalısınız.

Esansiyel yağları kullanarak evde kırışıklıkların nasıl giderileceğine dair bir video izleyin:

İhtiyati önlemler

Daha önce de belirtildiği gibi, esterler konsantre ekstraktlardır, bu nedenle sıklıkla alerjik reaksiyonlara neden olurlar. Bu nedenle hiçbir durumda cildinizin hassasiyetini test etmeden, yeni tanıdığınız bir esansiyel yağı kullanmamalısınız.

Bazı eterlerin kullanım için kontrendikasyonları vardır. Birçok ürünün hamilelikte kullanılması yasaktır, astım ve diğer ciddi solunum yolu hastalıklarında kullanılmasına izin verilmez. Bu nedenle yağ satın almadan önce üreticinin sağladığı talimatları dikkatlice incelemelisiniz.

Uygulama kuralları

Esansiyel yağları kırışıklıklara karşı kullanmayı planlarken, öncelikle bunların kullanımına ilişkin kurallara aşina olmalısınız.

Hatırlanması önemli! Seyreltilmemiş esterler yüz derisine uygulanmamalıdır. İstisnalar olmasına rağmen, bazı durumlarda iltihaplı bölgeye (örneğin sivilce) esansiyel yağın uygulanması kabul edilebilir.

  • Kozmetolojide sadece doğal esterlerin kullanılması gereklidir. Sentetik ikame maddelerinin kullanılması cildin durumunu olumsuz yönde etkileyebilir.
  • Bazı uçucu yağların göz kapaklarında elbette baz yağlar veya diğer ürünlerle karışım halinde kullanılmasına izin verilir. Kompozisyonları uygularken gözlerin mukoza zarlarıyla temas etmemesine dikkat etmeniz gerekir.
  • Cilt tipinize göre tarifler seçmeniz gerekir. Yanlış seçilmiş bir uçucu yağ bileşiminin kullanılması, kozmetik bir sorunu ortadan kaldıramayabilir, aksine daha da kötüleştirebilir.
  • 6'dan fazla ester türü içeren bileşimlerin kullanılması tavsiye edilmez.
  • Bir tür esansiyel yağ (veya bir bileşim) bir aydan daha uzun süre kullanılmamalıdır. Bir ay içinde tekrar kursuna başlanabilir.

Başvuru

Esansiyel yağları yüzünüzde kullanmanın birçok yolu vardır. Herhangi bir yağ türünü kullanabilirsiniz, ancak en etkili olanı birkaç esterin bileşimleridir. Ancak bu tür bileşimlerin, ürünlerin faydalı özelliklerinin birbirini tamamlaması ve çelişmemesi için doğru şekilde oluşturulması gerekir.

Bitmiş kozmetik ürünlerini zenginleştiriyoruz

En kolay yol, uçucu yağları bitmiş ürüne ekleyerek kullanmaktır. Örneğin akşam kreminizde veya losyonunuzda. Kuru cildi ortadan kaldırmak için kremaya bir damla ester eklenmesi önerilir:

  • güller ve yasemin;
  • portakal çiçeği esansı, portakal ve mine çiçeği;
  • paçuli ve lavanta.

Karma ve yağlı ciltler için kremaya bir damla ester eklenmesi önerilir:

  • limon ve bergamot;
  • greyfurt ve nane;
  • tarçın, limon ve okaliptüs.

Baz yağlarla karışır

Kırışıklarla mücadele etmenin etkili bir yolu, baz yağlarda çözünmüş esansiyel yağların karışımlarını hazırlamaktır. İşte kanıtlanmış bazı tarifler:

  • Aktif önleme. Güzellik uzmanları, 25-30 yaşlarındaki genç kızlar için, haftada bir kez temizlenmiş cilde 5 ml macadamia yağı ve portakal esterleri (3 damla) ve portakal çiçeği çiçeği (1 damla) ile hazırlanan hafif bir karışımın uygulanmasını önermektedir. Bu bileşim erken kırışıklıkların ortaya çıkmasını önleyecektir.
  • Küçük kırışıklıkların giderilmesi. Sığ kırışıklıklar zaten ortaya çıkmışsa, badem yağı bazlı bir karışım hazırlamalısınız. 10 ml baz alın ve 2 damla biberiye eteri ile 10 damla portakal, lavanta, limon ve havuç tohumu esterlerini ekleyin. Ek olarak bileşimi yağda 5 damla E vitamini çözeltisiyle zenginleştiriyoruz. Karışımı koyu renkli bir cam şişeye dökün. Her akşam bileşimi cilde ince bir tabaka halinde uyguluyoruz.
  • Derin kırışıklıklar için esansiyel yağları kullanmak için avokado, buğday tohumu ve jojoba baz yağlarına dayalı bir karışım hazırlanması önerilir. Her üç yağdan da 15 ml alın, ürünleri karıştırın ve karışıma 4 damla gül yağı ve 3 damla sığla eteri ekleyin. Bu karışımın göz altı derisi dahil olmak üzere kırışıklıkların bulunduğu bölgelere uygulanması tavsiye edilir.

Kırışıklıklara karşı uçucu yağların kombinasyonu

Yaşa bağlı değişikliklere ve cilt yaşlanmasına karşı mücadelede daha büyük sonuçlar, bitkisel yağların birleştirilmesiyle elde edilebilir. Bu, görünür sonuçları garanti eden mükemmel bir önlemedir. Örneğin maksimum kaldırma etkisi elde etmek için 15 ml karıştırmanız gerekir. şeftali ve badem yağı. Göz çevresindeki kırışıklık ağını ortadan kaldırmak için kayısı çekirdeği yağını kafurla karıştırmanız gerekir. Kompozisyonun sorunlu bölgelere bir ay boyunca günde 1-2 kez uygulanması durumunda gözle görülür bir etki ortaya çıkar.

Maske seçenekleri

Esterler ev yapımı kozmetik maskelere de eklenebilir. İşte bazı etkili tarifler.

Yeşil kil ile

Bu bileşim cilde esneklik kazandırır ve kırışıklıkları yumuşatır. Kremsi bir kütle elde edilene kadar iki yemek kaşığı kozmetik kili soğuk suyla seyreltin. Daha sonra lavanta, biberiye, nergis ve tütsü esterlerinden damlalar ekleyin. Her şeyi karıştırın ve hazırlanmış (temizlenmiş ve buğulanmış) yüz cildine uygulayın. Yirmi dakika sonra bileşimi yıkayın.

Kefir

Bu hızlı bir çözümdür, yorgunluk belirtilerini hızlı bir şekilde ortadan kaldırmanız gerekiyorsa uygundur. İki yemek kaşığı kefir veya doğal yoğurda üç ila beş damla gül yağı, üç damla portakal eteri ve iki damla ardıç eterini karıştırın. Çeyrek saat boyunca uygulayın.

Ekşi krema ve bal ile

Ürünü daha elastik hale getirmek için bir çay kaşığı balı ısıtın ve 15 ml badem yağıyla karıştırın. Bileşime bir çay kaşığı kalın, yağlı ekşi krema ve üç damla nane eteri ekleyin. Yarım saat boyunca yüzünüze uygulayın. İşlemden sonra yüz daha taze ve daha tonlu hale gelecektir.

Hangi yağ sizin için uygun

Cilt bakımı rutininizde hiç esansiyel yağ kullanmadıysanız, başlangıç olarak lavanta gibi en nötr kokuları deneyin. Bir yağ seçerken ana kılavuz elbette cildinizin durumu, türü ve ortadan kaldırmak istediğiniz mevcut kusurlar olacaktır. Her yağ her yaşta kullanılabilir, asıl önemli olan cildin durumunu doğru bir şekilde değerlendirmektir. Yağlı ve çok kuru olan dengesiz cildi aşırı kurutmamak önemlidir. Hassas yağlar bu cilt tipleri için uygundur:

  • lavanta;
  • sardunya;
  • pembe;
  • adaçayı yağı

Sivilce için hem kırışıklıklara hem de kızarıklıklara etki eden yağlara dikkat edin. Listemiz şunları içerir:

  • çay ağacı yağı;
  • ardıç;
  • köknar;
  • kimyon;
  • karanfil

Tonsuz ciltler ve yaşlılık lekeleri ve sivilce sonrası ciltler için narenciye yağları uygundur:

  • limon;
  • turuncu;
  • greyfurt.

Eter kullanmadan önce bilmeniz gerekenler

Olukların tipini belirleyin

Daha doğrusu mevcut sorunun boyutu.

  • Yüzünüzdeki kırışıklıklar yüzeysel mi yoksa derin mi? Yüzeysel (küçük) olanlar sıklıkla kız çocuklarında ve genç kadınlarda görülür. Sebepler: kuru epidermis, yüz kaslarının aşırı gerilmesi. Derin - uzun süreli uygunsuz veya yetersiz bakım, sağlık sorunları veya yaşa bağlı değişiklikler sonucu ortaya çıkar.
  • Kırışıklıklar dinamik mi yoksa statik mi? Dinamik olanlar yalnızca yüz kasları gergin olduğunda ortaya çıkar. Statik olanlar sakin bir durumda bile fark edilir.
  • Yüzünüzde şişlik veya sarkma var mı? Yerçekimi kırışıklıkları, dermisin elastikiyetinin kaybı ve sarkması nedeniyle ortaya çıkar.

Böylece eter, olukların derinliğine ve görünümlerine neyin sebep olduğuna (kuruluk, ton kaybı vb. ) bağlı olarak seçilir.

Mümkünse kırışıklıkların nedenini ortadan kaldırın

Esansiyel yağlar, genç görünümü ve genel cilt bakımını korumak için en iyi araçlardan biridir, ancak erken kırışıklıkların altında yatan neden devam ederse çok az işe yarayacaktır. Bu sebep şunlar olabilir:

  • Aşırı aktif veya pasif yüz ifadeleri - ilk durumda kaslar aşırı gerilir, ikincisinde zayıflar.
  • Yanlış bakım - kalitesiz veya yanlış seçilmiş kozmetiklerin zamanında yıkanmaması vb.
  • Bazı hastalıklar: inflamatuar cilt hastalıkları, yüz ve göz kapaklarında şişliklerin eşlik ettiği hastalıklar, hormonal bozukluklar, kalp-damar hastalıkları, sinir sistemi vb.
  • Dengesiz beslenme veya içme rejimi - az su, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral miktarının yetersiz olduğu yiyecekler.
  • Sağlıksız yaşam tarzı - kötü alışkanlıklar, az fiziksel aktivite, uyku eksikliği, sık stres, vücut ağırlığında ani değişiklikler, çevre kirliliği olan bir bölgede yaşamak vb.
  • Kırışıklık karşıtı yüz egzersizleriyle gençliğin nasıl korunacağı veya yenileneceği.
  • Lavanta esansiyel yağı hakkında faydalı bilgileri, özelliklerinin neler olduğunu ve nasıl kullanılacağını bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Yağların faydaları

Adil cinsiyetin temsilcileri yüzyıllardır doğal bitki özleri kullanıyor. Bu kadar uzun süreli kullanımda, yağlı sıvının kadın vücudu üzerindeki faydalı gençleştirici etkisi geniş çapta incelenmiştir. Gençleştirme için uçucu yağların temel avantajı çeşitliliğidir. Herhangi bir bitkisel ilacı kendinize bulaştırıp, mutlu ve güzel dolaşabileceğinizi düşünmeyin, ideal yağı seçmek hassas ve sorumlu bir iştir!

Doğru ürünü seçip düzenli kullanırsanız, aşağıdakileri garanti edersiniz:

  • hücre içi metabolizmayı iyileştirerek üst epidermal katmanların yenilenmesi;
  • artan ton;
  • kırışıklıkları yumuşatmak;
  • seçilmiş sivilcelerden kaynaklanan yara izlerini ve yaraları ortadan kaldırmak;
  • örümcek damarlarının ve yaşlılık lekelerinin kaybolması;
  • renk hizalaması;
  • genel gençleştirme.

Yağ parçacıkları epidermal katmanlara derinlemesine nüfuz ederek metabolik süreçleri tetikleyerek tonik bir etki sağlar. Bağımsız olarak kullanılabilir veya cilt bakım ürünlerine eklenebilirler: hem ev yapımı hem de mağazadan satın alınan jeller, peelingler, maskeler, kremler. Aromaterapi veya rahatlatıcı banyolar için kokulu çeşitler kullanılabilir.

Ürün Kullanım Kuralları

Kırışıklıklara karşı yüz için esansiyel yağlar farklı şekillerde kullanılabilir ancak cilt durumunuzun kötüleşmesini önleyecek ve sizi hatalardan koruyacak kuralları da unutmamalısınız:

  • Kırışıklıklar için yalnızca hem yüzün cildine hoş gelen - hızlı ve iz bırakmadan emilen - hem de psikolojik duruma uygun esansiyel yağları seçmelisiniz. Yayın rahatsız ediciyse ve olumsuz duygulara neden oluyorsa, onu terk etmek daha iyidir.
  • Esansiyel yağ ile karıştırılacak, cilt tipinize tamamen uygun bir baz yağ seçmelisiniz.
  • Yüksek oranda UV bileşeni içeren bir ürün seçerseniz, gereksiz bronzlaşmayla mücadele etmek için bunu baz yağlarla birlikte kullanabilirsiniz.
  • Yüz kasları gevşemelidir. Bunu yapmak için aroma lambalarına duygular üzerinde olumlu etkisi olan ve rahatlamayı teşvik eden esansiyel yağlar eklenir.
  • Farklı esterlerin karıştırılması yasak değildir - bunların kombinasyonu bileşenlerin kalitesini önemli ölçüde artırabilir.
  • Bu kadar güçlü doğal malzemeleri kullanırken mutlaka ara vermelisiniz. Yüzdeki kırışıklıklar için esansiyel yağların ilave edildiği tariflerin maksimum kullanım süresi 3 haftadır. Bunu iki haftalık bir ara takip etmelidir.
  • Esansiyel yağlar hasta insanları iyileştirebilir. Bu onların devasa niteliklerinden bahsediyor. Bu aynı zamanda yüksek tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Kalp probleminiz veya alerjiniz varsa doktorunuza danışmadan güçlü bir ürün kullanmayınız.

Cildinizi nemlendirmek için uçucu bir yağ seçin

Yaşla birlikte cilt incelir, soluklaşır, daha az elastik hale gelir ve adeta "çatlamış" olur. Üzerinde, kurumuş toprakta olduğu gibi çatlaklar belirir - kırışıklıklar ve eski elastikiyetini kaybeder. Yüz cildini nemlendirmek için kullanılan esansiyel yağ, turgoru artıracak ve kollajen üretimini teşvik edecektir.

Cildin yaşlanma süreci çok uzundur ve 25-30 yıl sonra başlar. Erken kırışıklıklar 18-20 yaş gibi erken bir yaşta ortaya çıkabilir. Tüm deneyimlerinin yüzlerine "yazıldığı" duygularını aktif olarak ifade etmekten hoşlananları işaretler: örgü kaşlar, kırışık burun, şaşı gözler. Cildinizi nemlendirmek için doğru esansiyel yağı seçerseniz bu sorunların önüne geçebilirsiniz.

Deri altında bulunan yüz kasları kasılarak deriyi belirli yerlerde küçük kıvrımlar halinde toplar. Yavaş yavaş, tekrarlanan kasılmalardan dolayı yüz kasları "yorulur" ve zamanla tamamen gevşeme yeteneğini kaybeder, cilt elastikiyetini ve eski görünümünü kaybeder. Bu, yavaşlatılabilen (veya hızlandırılabilen) geri dönüşü olmayan bir süreçtir.

Sizi hem sabah hem de akşam bakımında cilt elastikiyetine yönelik esansiyel yağlarla tanışmaya davet ediyoruz.

Sabah yüz bakımı için bir şişede karıştırın:

  • Ho ağacı esansiyel yağı – 1 ml
  • Mısır sardunyasının esansiyel yağı – 1 ml
  • Misk adaçayı esansiyel yağı – 0, 5 ml
  • Lavandin esansiyel yağı – 0, 5 ml
  • Muskat gül yağı – 13 ml
  • Argan yağı – 14 ml

Yıkadıktan sonra iyice temizlenmiş yüzünüzü bu karışımdan birkaç damla ile yağlayın.

Akşam yüz bakımı için cilt sıkılaştırıcı esansiyel yağları bir şişede karıştırın:

  • Mısır sardunyası – 1 ml
  • lavanta officinalis – 1 ml
  • ylang-ylang - 0, 5 ml
  • filizlenmiş buğday - 30 ml

Yıkadıktan sonra iyice temizlenmiş yüzünüzü bu karışımdan birkaç damla ile yağlayın.

Yaşla birlikte cilt tonunun azalmasından kaynaklanan cildin elastikiyetini ve sıkılığını kaybettiği bir sır değildir. Çeşitli kimyasal ürünlerden oluşan etkinliği şüpheli kozmetik ürünleri satın almak için para harcamak yerine doğal, doğal esansiyel yağların yardımına başvurmak daha iyi değil mi? Size özellikle dekolte bölgesi olmak üzere cildin elastikiyetini geri kazandırmak için mükemmel bir bileşim sunuyoruz.

Bir şişede (50 ml) karıştırın:

  • Havuç esansiyel yağı – 0, 2 ml
  • Mısır sardunyasının esansiyel yağı – 2 ml
  • Sandal ağacı esansiyel yağı – 1 ml
  • Portakal özü – 1 ml
  • Ylang-ylang esansiyel yağı – 1 ml
  • Toplam hacim 50 ml'ye ulaşana kadar hodan (hodan)

Her sabah duştan sonra dekoltenizi yağlayın.

Kontrendikasyonlar ve olası alerjik reaksiyonlar

  • Maddenin bir bileşenine karşı bireysel hoşgörüsüzlük Bunu kontrol etmek için bir alerji testi yapılır. Bu arada ciltte belirtiler yerine ani hafif bir öksürük veya burun tıkanıklığı, yırtılma ortaya çıkabilir.
  • Hamilelik ve emzirme dönemi İlk durumda doymuş maddeler düşük yapmayı bile tetikleyebilir, ikincisinde ise anne ve bebeğin vücudunun tepkisi tahmin edilemez. Bu uyarı özellikle lavanta, nane, adaçayı, rezene, ardıç gibi esansiyel yağlar için geçerlidir.
  • Dolaşım sistemi hastalıkları Düşük tansiyonunuz varsa ylang-ylang, çay ağacı ve limon yağlarını kullanmayın; hipertansiyon için - nane, ardıç ve fesleğen; anjina için - çam ve köknar.
  • Böbrek hastalıkları Çam ve ardıç esterleri tehlikelidir.
  • Epilepsi Biberiye, adaçayı, fesleğene dikkat edin.

Esansiyel yağlar cildi gençleştirir, ancak bu yalnızca doğal ürünler ve bunların cilt bakım kozmetiklerinde ek bileşenler olarak düzenli kullanımı için geçerlidir.

sınıflandırma

Web sitemizde tüm esansiyel yağların yer aldığı kullanışlı bir tablonun bulunduğunu biliyor muydunuz?

Nem derecesine bağlı olarak cilt aşağıdaki tiplere ayrılır:

Kuru

Bu tür cilt, dona ve güneşe karşı artan hassasiyetle karakterize edilir, bunun sonucunda soyulma ve iltihaplanmalara kolayca yenik düşer. Su işlemlerini yaptıktan sonra gerginlik hissiyle mücadele eden nemlendirici kremler kullanmak gerekir.

Kuru cilt tipleri için papatya, yasemin ve mersin formundaki çiçek veya narenciye bileşenlerine dayalı temel karışımlar mükemmeldir. Soyulma ve tahrişten kurtulmak için portakal esansiyel yağı kullanılması da tavsiye edilir. Sardunya bazlı vücut cildi için esansiyel yağ, kan dolaşımını aktive ederek elde edilen cilt renginin iyileştirilmesine ve pürüzsüzleştirilmesine yardımcı olur. Sandal ağacı ve tütsü antiinflamatuar ve tonik etkiye sahiptir.

Yağ

Yağlı cilt tipi, yağ bezlerinin aşırı çalışmasıyla karakterize edilir ve bu da karakteristik bir yağlılık ve yağlı parlaklık ile sonuçlanır. Cildin nefes almasının durması sonucu tıkalı gözeneklerin neden olduğu inflamatuar nitelikteki cilt belirtilerini sıklıkla fark edebilirsiniz.

Bu durumda esansiyel esansların kullanılması gözenekleri daraltmanıza ve vücudun hormonal dengesini normalleştirmenize olanak sağlar. Limon, nane, biberiye ve greyfurt şeklindeki tonlama esansları bu tür görevlerde mükemmel bir iş çıkarır. İltihaplı cildi yatıştırmak için ylang-ylang kullanılması tavsiye edilir. Farklı yağ türlerine dayalı kombinasyon ürünleri hazırlamak ve kullanmak da mümkündür.

Normal

Tüm hava ve iklim koşullarına yeterli tepki veren en ideal cilt tipi. Özel bakım gerektirmez.

Bu tür ciltler için çeşitli tahrişlere karşı koruyabilecek papatya, nane veya gül bazlı esansiyel esansları kullanabilirsiniz. Cilt yüzeyinde küçük yaralar varsa yasemin veya lavanta esansiyel yağı kullanılmalıdır.

Kombine

Bu tip kuru, yağlı ve normal cildin tüm belirtilerini birleştirir. Böyle "evrensel" bir cilt için sardunya, lavanta ve portakal çiçeği esansiyel yağları uygundur.

Yukarıda açıklanan cilt tiplerine ek olarak aşağıdakiler de vardır:

Cilt nasıl yaşlanır?

Vücudumuz yaşam boyunca değişir: hücreler ölür ve yenilenir. Ancak her on yılda bir, daha da kötü bir şekilde iyileşiyorlar. 30 yıl sonra kişi, aktif bir yaşam tarzı sürse bile her yıl kas kütlesinin %1-2'sini kaybetmeye başlar. Vücudun tüm dokuları kayıplara uğrar, dolayısıyla ciltte yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Biz buna yaşlanma diyoruz ve bunun durdurulamayacağını biliyoruz.

Yaşlanmanın dış belirtileri 25 yaş civarında ortaya çıkar

Ciltte neden yaşlanma belirtileri görülüyor?

  • yağ tabakası azalır;
  • kemik kütlesi azalır;
  • bağ dokusu tahrip edilir.

Bağ dokusunda metabolizma yavaşlar. Vücudumuzun yapı malzemeleri giderek daha az üretiliyor: proteinler (kollajen ve elastin) ve polisakkaritler (glikozaminoglikanlar). Kabaca söylemek gerekirse, yaşlanma süreci bu bileşenlerin kademeli olarak kaybında yatmaktadır. Ne yapabiliriz? Sadece yaşlanmayı yavaşlatmaya çalışın. Çoğu zaman cildin durumunu iyileştirir, yetkin bakım yardımıyla gençleştirir.