Yüzdeki kırışıklıkları gidermek için bitki kullanımının özellikleri

Yüzün gençliğini ve çekiciliğini korumak, herhangi bir kadının önemli bir hedefidir. Kırışıklıkları gidermek ve cilt elastikiyetini korumak için kremlerin ve özel müstahzarların kullanılması, yüzün çekiciliğini uzun süre korumanıza izin verir, ancak mağazadan satın alınan birçok ürün, ciltte alerjik belirtilere neden olabilecek kimyasal maddeler içerir.

Bu nedenle ciltte kırışıklık oluşumunu önlemeye yardımcı olan şifalı bitkiler, bitkisel preparatlar son derece olumlu bir etkiye sahip olacak, bağımlılık yapmayacak ve ayrıca cilde gerekli elementleri yeterince sağlayacaktır.

Hangi otlar cilde iyi gelir

Doğanın insana sunduğu çeşitli bitkiler arasında yüz derisinin gençleşmesi için en uygun bitkiler şunlardır:

  • ısırgan otu- Zengin bileşimi ve yüksek mineral içeriği, ısırgan otu cildin gençliği ve güzelliği için en faydalı bitkilerden biri olarak adlandırılmasını mümkün kılmaktadır. Kaynatmalar ve infüzyonlar, özler ve maske şeklinde ısırgan otu, tüm cilt tipleri için (hassas, kuru, yağlı dahil) çok uygundur. Herhangi bir biçimde düzenli kullanımı ile cildin genel durumunda hızlı bir iyileşme kaydedilir, elastikiyeti geri yüklenir, ince kırışıklıklar giderilir ve varsa alerjik belirtilerin derecesi azalır;
  • aloe- Etli yapraklı bir ev bitkisi, tahrişi hızla ortadan kaldırabilir, epidermisin üst tabakasının yenilenmesine yardımcı olur ve yenilenme süreçlerini uyarır. Taze aloe yaprağı cilde sürüldüğünde rengini iyileştirmek için gerekli vitaminlerle doyurulur, ciltteki küçük çatlakların iyileşmesi uyarılır ve elastikiyeti artar;
  • karahindiba yapraklarıepidermisin koruyucu kuvvetlerini uyarmak için uzun süredir kullanılmaktadır. Bitkinin bileşenleri cilde tam beslenme sağlar, bu da yorgunluk belirtilerini hızla ortadan kaldırmanıza ve tahrişi gidermenize olanak tanır. İnce kıyılmış taze veya kurutulmuş karahindiba yapraklarının eklendiği bir maske cildi pürüzsüzleştirir, cilt rengini değiştiren ve yaşlılık lekelerinin bol görünmesine neden olan fazla melanin oluşumunu ortadan kaldırır;
  • muzcildin yüzeyini dezenfekte eder, küçük çatlakların ve yaraların iyileşmesini destekler, rejeneratif süreçleri destekler. Bununla birlikte, cildi iyileştirebilir, cilde iyi beslenmeyi sağlayabilirsiniz;
  • farmasötik papatya- Cildin soyulması, aşırı kuruluğu ve alerjik belirtileri ile hızla başa çıkan bitkilerden biri. Cildin hasarlı bölgelerine bir maske veya papatya kaynatma uygulamak, iltihabı ortadan kaldırmayı, bulaşıcı süreçleri durdurmayı ve termal veya güneş yanığı aldıktan sonra yatıştırmayı mümkün kılar;
  • adaçayıcildin artan gevşekliği ile baş eder, iltihabı ortadan kaldırır, hücre yenilenmesini uyarır;
  • Kekikküçük yaraları ve çatlakları dezenfekte eder, cildin bütünlüğünün daha hızlı restorasyonunu sağlar;
  • nane ve melisacildi yatıştırır, özellikle hassas ve alerjik reaksiyonlara ve soyulmaya meyilli ciltler için uygundur;
  • kullanarakmaydanoz otuçilleri ve yaşlılık lekelerini hızla yok edebilir, ince kırışıklıkları giderebilir, cilt beyazlamasını sağlayabilirsiniz;
  • Biberiyekoruyucu fonksiyonlarını uyararak cildi dış olumsuz etkilere karşı daha dirençli hale getirir, daha tonlu hale getirir, sağlıklı bir gölge verir;
  • üvezaşırı aktif sebum üretimi ile baş eder, yağ bezlerinin çalışmasını normalleştirir, cildi düzeltir. Maskelere meyvelerinin özü eklendiğinde, küçük kırışıklıklar ortadan kaldırılabilir ve suyunun belirgin yara iyileştirici özellikleri nedeniyle küçük çatlaklar hızla uyarılabilir.

İltihabı ortadan kaldıran ve cilt rengini eşitleyen öksürükotu, hasarlı hücrelerin yenilenmesini artıran tarla atkuyruğu ve şiddetli tahrişleri bile yatıştıran lavanta gibi şifalı bitkiler de kendilerini mükemmel olarak kanıtlamıştır.

Bu bitkilerin düzenli kullanımı cilt sağlığının korunmasına, normal doğal işlevlerinin geri kazanılmasına, sebum oluşumunun dengelenmesine, böylece akne ve kırışıklık oluşumunun önlenmesine yardımcı olacaktır.

Yüz cildi gençleştirme için faydalı bitkilere dayalı maske

Kırışıklıklar için bitkisel çözümler

Cildi gençleştirmek ve yaşa bağlı değişikliklerin bariz olumsuz belirtilerini ortadan kaldırmak için etkilemek için zararlı etkisi olmayacak bitkileri seçmelisiniz. Örneğin, üvez, elastikiyetini kaybetmiş gevşek ciltler için mükemmel bir uyarıcıdır, ancak aşırı kuru ciltler için kullanılması önerilmez: bitki özünün belirgin bir kurutma etkisi vardır.

Cilt gençleştirme için bir bitki seçerken cilt tipinin ve çok hassas ciltlerde alerjik belirtilerin görülme olasılığının dikkate alınması gerekir.

yıkamak için

İnfüzyon ve kaynatma şeklindeki otlar, yüz ve boyun yıkamak için mükemmeldir. Dermisin üst tabakasını temizleyerek hücre yenilenmesini uyarır, iltihap belirtilerini ortadan kaldırır ve ölü hücreleri nazikçe yok ederek cilde daha dinlenmiş ve genç bir görünüm kazandırır. Aşağıdaki bitkiler bu özelliklere sahiptir:

  • papatya;
  • karahindiba;
  • nane;
  • Melisa;
  • kırlangıçotu;
  • Sarı Kantaron;
  • Kekik.

Listelenen otlar hem taze hem de kurutulmuş yıkamak için kullanılabilir: kurutulduklarında (kurutma kurallarına tabi olarak), tıbbi özelliklerini kaybetmezler. Bitkiler, her bir bileşenin kalitesini artırarak, tek başına veya kombinasyon halinde kaynatma ve infüzyon yapmak için kullanılabilir.

İnfüzyonu yıkama için hazırlama yöntemi basittir ve evde bağımsız olarak yapılabilir. Herhangi bir biçimde ve bileşimde bir çorba kaşığı hammadde, bir bardak ılık kaynamış su ile dökülür ve bir su banyosunda bırakılır. 15 dakika içinde ürün hazırlanır, ardından yarım saat daha infüze edilir. Süzdükten sonra, suyla keyfi bir oranda seyreltilebilen yıkama preparasyonunun bir özü elde edilir.

Elde edilen infüzyonu günde birkaç kez yıkayabilir ve ürünü ciltte kendi kendine kurumaya bırakabilirsiniz. Bu, yöntemin değerini artıracak, cildin durumunu iyileştirecek, gençleşmesini uyaracak ve kırışıklıkları ortadan kaldıracaktır. Kuruduktan sonra cilt, uygun cilt tipine uygun bir krem ile tedavi edilir.

Göz altındaki kırışıklıklardan

Doğal bitki bazlı ürünlerin düzenli kullanımı ile göz çevresindeki ince kırışıklıkların giderilmesi sağlanabilir. Papatya, kekik, huş tomurcukları cildi mükemmel şekilde uyarır, iyi beslenmesini sağlar. Bu bitkilerin etkisini arttırmak için onları ezilmiş halde (en iyi sonuçlar taze bitki ve şifalı otların kullanımı ile gösterilir) maskelere eklemelisiniz.

Maskenin temeli, yeterli yağ içeriğine sahip bir bileşen olabilir, çünkü göz çevresindeki cilt son derece kuru, hassastır ve en hassas kullanımı gerektirir. Örneğin, çırpılmış protein ile karıştırılmış ağır kremada, taze doğranmış huş tomurcukları, papatya karışımından yulaf ezmesi eklenir. Elde edilen bulamaç göz çevresindeki cilde sürülür ve 5-10 dakika etki etmesi beklenir. Daha sonra maske yıkanır, cilt yağ kremi ile tedavi edilir.

Bir damla zeytinyağı ile yağlı ekşi kremaya dayalı bir maske kullanımı da kendini iyi gösterdi. Üzerine kıyılmış ot ve papatya ve atkuyruğu çiçekleri eklenir, göz çevresindeki kırışıklık bölgesine uygulanır. 10 dakika sonra maske yıkanır, ardından göz çevresindeki cilt için bir krem \u200b\u200buygulanır.

Bu tür maskelerin kullanımının düzenliliği haftada 2-3 kezdir. Bu durumda, kullanımlarının başlangıcından 2-3 hafta sonra olumlu bir sonuç farkedilir hale gelecektir.

otlar ile buz

Otlar ile gençleştirici buz, göz altındaki koyu halkalardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Yaşlanmayı geciktiren bitkilere dayalı buz yapmak, cildi uyarmak, tonunu iyileştirmek ve göz altındaki koyu halkaları ortadan kaldırmak için mükemmel sonuçlar verir. Düşük sıcaklığın etkisiyle kan dolaşımı süreci hızlanır, ciltte biriken toksinler daha hızlı atılır, bu da çok yorgun cildin bile gençleşmesine katkı sağlar.

Buz yapmak zor değildir: seçilen bitkinin bir kaynatma veya infüzyonu önceden hazırlanır, oda sıcaklığında soğutulur. Daha sonra et suyu buz kalıplarına dökülerek buzlukta donmaya bırakılır. Tamamen dondurulduktan sonra, kalıp dondurucudan çıkarılır, sıcak su ile ıslatılır ve buz dikkatlice kalıptan çıkarılır.

Elde edilen buz, esas olarak yıkamadan sonra cildi uyarmak ve daha taze bir görünüm vermek için kullanılır. Buz yapmak için kaynatmanın hazırlandığı bitkileri değiştirebilirsiniz. Bu, prosedürün olumlu etkisini arttırır.

kaynatma

Kaynatmaların kullanımı, yorgun ve uyuşukluğa eğilimli cildi uyarmak için de iyidir. Hazırlanması için seçilen hammaddeler soğuk su ile dökülür ve 20 dakika su banyosunda kaynatılır. Soğutulmuş et suyu, gün boyunca yüzü yıkamak, durulamak, buzdan çıkarmak için kullanılır.

Kaynatma için, belirgin bir yaşlanma karşıtı etkiye sahip tüm bitkiler kullanılabilir. Taze ve kuru formda, yaşa bağlı değişikliklerin tezahürlerini iyi bir şekilde ortadan kaldırırlar, hücrelerde rejeneratif süreçleri uyarırlar.

maskeler

Yüz ve boyundaki kırışıklıkları gidermek için maskelerin temeli çeşitli bileşenler olabilir:

  • çırpılmış proteinli ağır krema;
  • bir damla zeytinyağı ile yüksek yağlı ekşi krema;
  • birkaç damla taze limon suyu içeren herhangi bir bitkisel yağ;
  • az miktarda yağlı kefir ile ezilmiş taze bitkilerden yulaf ezmesi.

Maskelerin bileşimini sonsuza kadar değiştirebilirsiniz, hepsi son derece etkilidir, dermisin üst tabakasındaki süreçleri harekete geçirmeye yardımcı olur, kırışıklıklar, cilt sıkılığı ve elastikiyet kaybı şeklindeki yaşa bağlı değişikliklerin belirtilerini ortadan kaldırır. Maskeler, çok miktarda vitamin ve mineral ile doyurulmuş bir özüt şeklinde tabana eklenen bir bitki kaynatma kullanılarak yapılabilir.

Maske bol soğuk su ile yıkandıktan sonra cilde soyulma görünümünü önleyecek besleyici bir krem sürülmelidir. Düzenli maske kullanımı, cildi hızlı bir şekilde uyarmanıza, ince kırışıklıkları gidermenize ve erken solmayı önlemenize olanak tanır.